Pečené knedlíky plněné uzeným, špekem a špenátem - bez mouky

Recepty, Ostatní

Suroviny

Těsto:
125 g mozzarelly
5 vajec od šťastných slepiček
2 PL psyllia
Náplň:
300 g uzeného masa
300 g špeku
300 g špenátu
1 velká nebo 2 menší cibule
muškátový květ
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Troubu zapneme na 170 stupňů.

  2. V mixéru vyrobíme grusetkové těsto tak, že do něj vložíme na kousky natrhanou mozzarellu a mixujeme zcela dohladka s vejci. Jakmile je těsto hladké, zapracujeme do něj psyllium a necháme 5 minut odpočinout.

  3. Mezitím připravíme náplň. Na sádle škvaříme špek a když začíná pouštět tuk, přidáme cibuli a uzené a osmahneme dozlatova. Pak přidáme špenát a dusíme, až se směs spojí. Proto, aby náplň dobře držela bez dodatečného plniva, rozmixujeme polovinu náplně dohladka a spojíme s nemixovanou částí. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem.

  4. Plech vyložíme pečícím papírem a nejdříve vytváříme kuličky/kopečky z náplně, na ně pak lžící dáváme těsto. Pokud kousek přeteče, nevadí. V troubě stejně ještě nabude. Připravené knedlíky, vlastně půlky knedlíků, dáme péct na 5-7 min do trouby rozehřáté na 170 stupňů. Po vyndání vykrajujeme kolečkem knedlíky, obrátíme a servírujeme na dušeném zelí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!