Pečené knedlíky plněné uzeným, špekem a špenátem - bez mouky
Recepty, OstatníSuroviny
- Těsto:
- 125 g mozzarelly
- 5 vajec od šťastných slepiček
- 2 PL psyllia
- Náplň:
- 300 g uzeného masa
- 300 g špeku
- 300 g špenátu
- 1 velká nebo 2 menší cibule
- muškátový květ
- pepř
- sůl
Postup Pečené knedlíky plněné uzeným, špekem a špenátem - bez mouky
Postup přípravy receptu
-
Troubu zapneme na 170 stupňů.
V mixéru vyrobíme grusetkové těsto tak, že do něj vložíme na kousky natrhanou mozzarellu a mixujeme zcela dohladka s vejci. Jakmile je těsto hladké, zapracujeme do něj psyllium a necháme 5 minut odpočinout.
Mezitím připravíme náplň. Na sádle škvaříme špek a když začíná pouštět tuk, přidáme cibuli a uzené a osmahneme dozlatova. Pak přidáme špenát a dusíme, až se směs spojí. Proto, aby náplň dobře držela bez dodatečného plniva, rozmixujeme polovinu náplně dohladka a spojíme s nemixovanou částí. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem.
Plech vyložíme pečícím papírem a nejdříve vytváříme kuličky/kopečky z náplně, na ně pak lžící dáváme těsto. Pokud kousek přeteče, nevadí. V troubě stejně ještě nabude. Připravené knedlíky, vlastně půlky knedlíků, dáme péct na 5-7 min do trouby rozehřáté na 170 stupňů. Po vyndání vykrajujeme kolečkem knedlíky, obrátíme a servírujeme na dušeném zelí.