Pečená zelenina s černuchou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 lilek
4 malé cukety
3 mrkve
2 čerstvé papriky
6 stroužků česneku
2 cibule
2 brambory ve slupce
koření ratatouille
koření černucha
sůl
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Veškerou zeleninu nakrájet na velké kusy. Česnek nechávám vcelku. Vložit do pekáče, ale tak, aby zelenina nebyla navrstvená na sobě, ale byla rozložena po pekáči vedle sebe.

  2. Osolit, posypat kořením dle chuti, pokapat olivovým olejem a promíchat. Dát péct na 200°C na 1,5 hodiny (dobu pečení dodržet, zelenina změkne i dříve, ale tu pravou chuť dostane až po 90 minutách).

  3. Peče se nepřiklopená. Ingredience a množství možno měnit dle chuti. Je výborné jako samostatné jídlo nebo jako příloha ke grilovanému masu v létě na zahrádce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!