Pečená křidélka s brusinkovou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

12 kuřecích křídel
100 g másla
100 g medu
2 lžíce světlého piva
2 lžíce strouhaného zázvoru
1 červená cibule
2 mrkve
250 ml světlého piva
250 ml silného vývaru
6 lžic kompotovaných brusinek
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce dijonské hořčice
4 bobkové listy
1 lžička mletého nového koření
pepř
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme přepustit a vychladnout. Potom ho smícháme s medem, 5 ml piva a strouhaným zázvorem. Kuřecí křídla osolíme a naložíme do máslové marinády. Marinujeme nejlépe přes noc.

  2. Poté i s marinádou přemístíme na pekáč a pečeme při 250°C asi 40 minut.

  3. Mezitím nakrájíme cibuli a mrkev na menší kostičky a orestujeme na oleji. Přidáme bobkový list, nové koření, pepř, hořčici a citrónovou šťávu. Zalijeme pivem a vývarem a redukujeme asi 20 minut. Poté vyndáme bobkové listy, rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme brusinky, necháme projít varem a případně dosolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!