Paté z fazolí Borlotti a ricotty
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- 1 konzerva (400 g) fazolí Borlotti
- 175 g Ricotty
- 50 g másla
- 1 stroužek česneku
- citronová šťáva
- sůl
- čerstvý tymián nebo rozmarýn
Postup Paté z fazolí Borlotti a ricotty
Postup přípravy receptu
-
Fazole slijeme, propláchneme vodou a necháme okapat.
Pak je nasypeme do mixéru, přidáme ricottu, povolené máslo, česnek a rozmixujeme na hladký krém.
Ochutíme citronovou šťávou a solí.
Tymián nebo rozmarýn jemně nasekáme a přidáme ke směsi.
Tou můžeme naplnit mističky vymazané olivovým olejem nebo směs necháme v misce a dáme na alespoň 2 hodiny vychladit do lednice.
Podáváme s pečivem a zeleninovým salátem a fazolemi Borlotti prohřátými na másle.