Paštika z kuřecích křídel a jater s brusinkovým želé

Recepty, Pomazánky

Suroviny

1 kg kuřecích křídel
300 g drůbežích jater
1 cibule
2 stroužky česneku
lžíce sádla
150 ml smetany 12%
lžíce másla
tymián
mleté nové koření
pepř
sůl
kořenová zelenina do vývaru
200 g brusinkové marmelády
2 plátky želatiny

Postup přípravy receptu

  1. Křídla uvaříme s kořenovou zeleninou a solí do měkka. Po uvaření je obereme od kostí a křupek. Mezitím na sádle zpěníme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme očištěná a pokrájená játra.

  2. Orestujeme je na sádle s kořením a solí do hněda. Necháme zchladnout a přidáme k nim maso, smetanu a změklé máslo. Vše tyčovým mixérem rozmixujeme a můžeme přidat asi dvě lžíce vývaru.

  3. Ochutnáme a podle chuti dosolíme nebo dokořeníme. Na želé necháme nabobtnat plátky želatiny ve studené vodě (podle návodu). Marmeládu ohřejeme a plátky zamícháme. Nevaříme.

  4. Paštiku uhladíme ve větší vhodné misce, nebo můžeme paštiku rozdělit do více menších misek. Nahoru dáme želé. Necháme asi dvě hodiny ztuhnout a můžeme podávat nejlépe s domácím chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!