Paštika z kuřecích křídel a jater s brusinkovým želé
Recepty, PomazánkySuroviny
- 1 kg kuřecích křídel
- 300 g drůbežích jater
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- lžíce sádla
- 150 ml smetany 12%
- lžíce másla
- tymián
- mleté nové koření
- pepř
- sůl
- kořenová zelenina do vývaru
- 200 g brusinkové marmelády
- 2 plátky želatiny
Postup Paštika z kuřecích křídel a jater s brusinkovým želé
Postup přípravy receptu
-
Křídla uvaříme s kořenovou zeleninou a solí do měkka. Po uvaření je obereme od kostí a křupek. Mezitím na sádle zpěníme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme očištěná a pokrájená játra.
Orestujeme je na sádle s kořením a solí do hněda. Necháme zchladnout a přidáme k nim maso, smetanu a změklé máslo. Vše tyčovým mixérem rozmixujeme a můžeme přidat asi dvě lžíce vývaru.
Ochutnáme a podle chuti dosolíme nebo dokořeníme. Na želé necháme nabobtnat plátky želatiny ve studené vodě (podle návodu). Marmeládu ohřejeme a plátky zamícháme. Nevaříme.
Paštiku uhladíme ve větší vhodné misce, nebo můžeme paštiku rozdělit do více menších misek. Nahoru dáme želé. Necháme asi dvě hodiny ztuhnout a můžeme podávat nejlépe s domácím chlebem.