Parní hrnec - Kuřecí maso s pórkem a bram. kaší (můj vlastní recept)
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- pórek - 1 ks
- sůl
- kuřecí prsa -400 g
- kmín
- česnek -1 stroužek
- grilovací koření -1 lžíce
- příloha:
- brambory -5 ks
- máslo
- mléko
Postup Parní hrnec - Kuřecí maso s pórkem a bram. kaší (můj vlastní recept)
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na plátky a osolíme. Předem jsem si schovala omastek z pečeného kuřete a tím jsem maso potřela, dodá tomu chuť. Nakonec kuře posypeme grilovacím kořením. Maso poklademe do napařovací nádoby.
Pórek očistíme, nakrájíme na kolečka a přidáme k masu.
Brambory oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka, osolíme a také dáme do napařovací mísy. Na síto v hrnci, kde se dává koření, dáme jeden dílek česneku a trochu kmínů. Dospod hrnce dáme mísu s brambory, nahoru mísu s kuřecím masem. Kuřecí maso s pórkem v hrnci vaříme 40 minut. Po 20 minutách jsem kuře otočila, znovu posypala grilovacím kořením.
Když máme hotovo, dáme brambory do mísy a připravíme kaši, jak máme rádi.
Kuřecí maso s pórkem a kaší zdobíme čerstvým pórkem.