Parní hrnec - Kuřecí maso s pórkem a bram. kaší (můj vlastní recept)

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

pórek - 1 ks
sůl
kuřecí prsa -400 g
kmín
česnek -1 stroužek
grilovací koření -1 lžíce
příloha:
brambory -5 ks
máslo
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na plátky a osolíme. Předem jsem si schovala omastek z pečeného kuřete a tím jsem maso potřela, dodá tomu chuť. Nakonec kuře posypeme grilovacím kořením. Maso poklademe do napařovací nádoby.

  2. Pórek očistíme, nakrájíme na kolečka a přidáme k masu.

  3. Brambory oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka, osolíme a také dáme do napařovací mísy. Na síto v hrnci, kde se dává koření, dáme jeden dílek česneku a trochu kmínů. Dospod hrnce dáme mísu s brambory, nahoru mísu s kuřecím masem. Kuřecí maso s pórkem v hrnci vaříme 40 minut. Po 20 minutách jsem kuře otočila, znovu posypala grilovacím kořením.

  4. Když máme hotovo, dáme brambory do mísy a připravíme kaši, jak máme rádi.

  5. Kuřecí maso s pórkem a kaší zdobíme čerstvým pórkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!