Parmezánové rizoto se slávkami
Recepty, Mořské plodySuroviny
- 300 g rýže arborio
- 2 plechovky slávky v marinádě Calvo
- 450 ml zeleninového vývaru
- 70 g másla
- 1 dcl bílého vína
- strouhaný parmezán
- čerstvě nasekaná petrželka
- sůl
Postup Parmezánové rizoto se slávkami
Postup přípravy receptu
-
V hluboké pánvi necháme rozpustit máslo. K rozpuštěnému máslu vsypeme rýži a necháme ji cca 3 minuty restovat.
Poté rýži zalijeme bílým vínem, necháme ho odpařit a po troškách přiléváme vývar. Rýži vaříme tak dlouho, dokud není takzvaně naskus.
Uhasíme plamen a v rizotu necháme rozpustit kousek másla. Nakonec vmícháme nastrouhaný parmezán a podle chuti dosolíme.
Vznikne nám jemný krém, do kterého vmícháme slávky a nasekanou petrželku.