Parmezánové rizoto se slávkami

Recepty, Mořské plody

Suroviny

300 g rýže arborio
2 plechovky slávky v marinádě Calvo
450 ml zeleninového vývaru
70 g másla
1 dcl bílého vína
strouhaný parmezán
čerstvě nasekaná petrželka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. V hluboké pánvi necháme rozpustit máslo. K rozpuštěnému máslu vsypeme rýži a necháme ji cca 3 minuty restovat.

  2. Poté rýži zalijeme bílým vínem, necháme ho odpařit a po troškách přiléváme vývar. Rýži vaříme tak dlouho, dokud není takzvaně naskus.

  3. Uhasíme plamen a v rizotu necháme rozpustit kousek másla. Nakonec vmícháme nastrouhaný parmezán a podle chuti dosolíme.

  4. Vznikne nám jemný krém, do kterého vmícháme slávky a nasekanou petrželku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!