Pantátova masová směs
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 3/4 kg vepřové kýty
- 2 druhy domácí klobásky
- 15 dkg uzené krkovičky
- 2 polévkové lžíce koření Pantátův špek
- olej
- cibule
- Solamyl
- papriková pasta
Postup Pantátova masová směs
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky a ty následně na nudličky. Maso osolíme a dáme do misky, ve které jej smícháme s dávkou koření Pantátův špek“ a necháme v chladu odležet asi hodinu.
Mezitím si nakrájíme domácí klobásky na kolečka a uzenou krkovičku na nudličky.
Do pánve Wok si dáme rozpálit trochu oleje a vložíme do něj nakrájenou a okořeněnou vepřovou kýtu. Opékáme velmi zprudka, aby se maso moc nevysušilo.
Jakmile je maso hezky opečené, přidáme nakrájené klobásky, krkovičku a jednu celou cibuli na tenké nudličky. Společně opečeme a následně podlijeme vodou a necháme lehce podusit.
Do masové směsi, přidáme 2 polévkové lžíce oranžové nepálivé paprikové pasty a ještě provaříme. Jakmile je směs hotová tak v trošce vody, rozmícháme malé množství Solamylu, vlijeme do masové směsi, čímž se nám směs zahustí.
Již neprovařujeme a dochutíme solí, pepřem.
Podáváme s bramborovou kaší, rýží, těstovinou.