Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 vepřová panenka
- sůl
- pepř
- bobkový list
- 1 lžička majoránky
- hladká mouka
- smetana 12% na vaření
- 2 hrsti čerstvých žampionů
- 2 cibule
- olej
Postup Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky a pěstí ruky malinko poklepeme. Plátky masa osolíme a opepříme, posypeme hladkou moukou.
V pánvi rozehřejeme olej, v něm osmažíme na půlkolečka nakrájenou cibuli až skoro dohněda, pak teprve vložíme plátky masa a z obou stran opečeme, vyndáme z pánve i s cibulí, která se na mase zachytila a uchováme v teple.
Do výpeku se zbylou cibulí přidáme plátky žampionů, bobkový list a krátce opečeme, pak teprve podlijeme vodou, vsypeme majoránku a dusíme dokud se voda nevydusí do tuku. Tuk zaprášíme asi dvěma lžícemi hladké mouky, prosmahneme a zalijeme smetanou, řádně promícháme, necháme 15 min. na mírném plameni provářet, dosolíme a dopepříme dle své chuti.
Pokud nám omáčka příliš zhoustne, naředíme ji například mlékem.
Jako přílohu jsme měli brambory ve slupce pečené v troubě, které jsme si do omáčky namáčeli.