Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 vepřová panenka
sůl
pepř
bobkový list
1 lžička majoránky
hladká mouka
smetana 12% na vaření
2 hrsti čerstvých žampionů
2 cibule
olej

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky a pěstí ruky malinko poklepeme. Plátky masa osolíme a opepříme, posypeme hladkou moukou.

  2. V pánvi rozehřejeme olej, v něm osmažíme na půlkolečka nakrájenou cibuli až skoro dohněda, pak teprve vložíme plátky masa a z obou stran opečeme, vyndáme z pánve i s cibulí, která se na mase zachytila a uchováme v teple.

  3. Do výpeku se zbylou cibulí přidáme plátky žampionů, bobkový list a krátce opečeme, pak teprve podlijeme vodou, vsypeme majoránku a dusíme dokud se voda nevydusí do tuku. Tuk zaprášíme asi dvěma lžícemi hladké mouky, prosmahneme a zalijeme smetanou, řádně promícháme, necháme 15 min. na mírném plameni provářet, dosolíme a dopepříme dle své chuti.

  4. Pokud nám omáčka příliš zhoustne, naředíme ji například mlékem.

  5. Jako přílohu jsme měli brambory ve slupce pečené v troubě, které jsme si do omáčky namáčeli.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!