Pampeliškový med s pomerančem

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

450 květů pampelišky
1 l vody
2 pomeranče
1 citrón
1,5 kg třtinového cukru
1/2 lžičky kyseliny citrónové

Postup přípravy receptu

  1. Květy z pampelišek propláchneme vodou, abychom je zbavili malých černých broučků a necháme pořádně okapat.

  2. Okapané květy dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme kyselinu citrónovou. Přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Přidáme pomeranče a citron na kolečka do hrnce.

  3. Pak necháme 24 hodin louhovat. Druhý den přecedíme přes plátýnko a vymačkáme. Přidáme cukr a za občasného míchání vaříme asi hodinu a půl do zhoustnutí (dáváme pozor, aby se směs nepřipálila).

  4. Horký pampeliškový med plníme do sklenic. Otočíme dnem vzhůru, aby chytlo víčko.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!