Pampeliškový med s pomerančem
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 450 květů pampelišky
- 1 l vody
- 2 pomeranče
- 1 citrón
- 1,5 kg třtinového cukru
- 1/2 lžičky kyseliny citrónové
Postup Pampeliškový med s pomerančem
Postup přípravy receptu
-
Květy z pampelišek propláchneme vodou, abychom je zbavili malých černých broučků a necháme pořádně okapat.
Okapané květy dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme kyselinu citrónovou. Přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Přidáme pomeranče a citron na kolečka do hrnce.
Pak necháme 24 hodin louhovat. Druhý den přecedíme přes plátýnko a vymačkáme. Přidáme cukr a za občasného míchání vaříme asi hodinu a půl do zhoustnutí (dáváme pozor, aby se směs nepřipálila).
Horký pampeliškový med plníme do sklenic. Otočíme dnem vzhůru, aby chytlo víčko.