Pampelišková polévka s mrkví a pažitkou
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 hrsti mladých listů pampelišky - pampelišky
- 1 hrst pažitky
- 2 lžíce másla
- 1/2 cibule
- 1-2 mrkve
- sůl
- špetka bílého pepře
- případně muškátový květ
- 500 ml vody - vývaru (bez glutamátu z kostky)
- 500 ml mléka
- 200 ml šlehačky - smetany na vaření (lze vynechat)
- kdo má rád - citron
Postup Pampelišková polévka s mrkví a pažitkou
Postup přípravy receptu
-
Na masle speníme na drobno pokrájanú cibuľu, po chvíli pridáme mrkvu nastrúhanú na slzičkovom strúhadle.
Osmažíme, zalejeme vodou, osolíme, okoreníme, prevaríme cca 5 minút, potom pridáme mlieko a smotanu, necháme prejsť varom a vypneme. Po chvíli státia vhodíme posekané púpavové listy a pažítku.
Kto má rád, na tanieri si pridá citrónovú šťavu.