Palačinky se zeleninovou nápní
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- Na palačinky:
- mléko
- vejce
- hladká mouka
- sůl
- Zeleninová náplň:
- 200 g karotky
- 200 g pórku
- 200 g řapíkatého celeru
- 200 g kedlubny
- 180 g sterilovaná cukrová kukuřice
- 2 lžíce másla
- 1 dcl bílého vína (náhrada zeleninový vývar)
- sůl
- čerstvě umletý bílý pepř
Postup Palačinky se zeleninovou nápní
Postup přípravy receptu
-
Palačinky připravíme podle základního receptu a necháme v teple.
Očistěnou zeleninu nakrájíme na proužky tenké jako zápalky.
V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou zeleninu s kukuřicí, krátce podusíme a zalijeme bílým vínem. Na mírném plameni necháme asi 5 minut pod pokličkou dojít. Pak osolíme a opepříme.
Palačinky zatočíme do kornoutů a naplníme připravenou zeleninovou směsí.