Palačinky se zeleninovou nápní

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Na palačinky:
mléko
vejce
hladká mouka
sůl
Zeleninová náplň:
200 g karotky
200 g pórku
200 g řapíkatého celeru
200 g kedlubny
180 g sterilovaná cukrová kukuřice
2 lžíce másla
1 dcl bílého vína (náhrada zeleninový vývar)
sůl
čerstvě umletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Palačinky připravíme podle základního receptu a necháme v teple.

  2. Očistěnou zeleninu nakrájíme na proužky tenké jako zápalky.

  3. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou zeleninu s kukuřicí, krátce podusíme a zalijeme bílým vínem. Na mírném plameni necháme asi 5 minut pod pokličkou dojít. Pak osolíme a opepříme.

  4. Palačinky zatočíme do kornoutů a naplníme připravenou zeleninovou směsí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!