Ovocné moučníky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
2 vejce
70 g cukr krupice
2 lžíce oleje
80 g hladká mouka (prosatá)
Krém (dělala klasický pudinkový):
2 vanilkové pudinky (může být i jiný)
6-8 lžic cukru
0,5 l mléka
1 máslo (celé)
trocha rumu
Můžete použít i TVAROH:
250 g tvarohu
cca 50 g másla (já dávám od oka)
cukr moučka (dle chuti)
rum (vše smíchat dohromady)
marmeláda
rum
želatina
ovoce:
mandarinky
jahody
hrozno
mango

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce s cukrem ušleháme do husté pěny. Po lžicích přišleháme olej. Vařečkou zlehka vmícháme mouku.

  2. Těsto rozetřeme do vymazané a hrubou moukou vysypané koláčové formy a upečeme dorůžova (asi 10 minut, 200°C, zkouším špejlí).

  3. Vychladlý korpus pokapeme rumem, zlehka potřeme marmeládou, krémem, tvarohem, naskládáme ovoce a zalijeme želatinou. Želatinu používám kupovanou a dělám dle návodu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!