Ovocná tvarohová buchta

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce - oddělíme žloutky a bílky
250 g polohrubé mouky
100 g cukru krystalu
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku vody
3/4 prášku do pečiva
3 vanilkové cukry
100 g cukru
cukr dle chuti
1 vanilkový puding
1/2 l ovocné šťávy
2 tvarohy

Postup přípravy receptu

  1. Na těsto smícháme mouku, olej a vodu. Přidáme žloutky s vanilkovým cukrem a 100 g cukru, které jsme vyšlehali do pěny. Z bílků vyšleháme v sníh a opatrně přimícháme do těsta. Nakonec dáme 3/4 kypřicího prášku do pečiva.

  2. Těsto rovnoměrně rozetřeme na vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech.

  3. Po upečení potřeme:2 tvarohy + 2 vanilkové cukry + cukr dle chuti. Na tvaroh poklademe okapané ovoce(broskve, jahody, ananas, hrušky..)

  4. Do kastrůlku si připravíme 1/2 l ovocné šťávy a uvaříme s 1 vanilkovým pudingem. Hustý rosol nalijeme na buchtu a necháme vychladit v lednici. Pak už jen dobrou chuť!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!