Ovocná tvarohová buchta
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 vejce - oddělíme žloutky a bílky
- 250 g polohrubé mouky
- 100 g cukru krystalu
- 1/2 hrnku oleje
- 1/2 hrnku vody
- 3/4 prášku do pečiva
- 3 vanilkové cukry
- 100 g cukru
- cukr dle chuti
- 1 vanilkový puding
- 1/2 l ovocné šťávy
- 2 tvarohy
Postup Ovocná tvarohová buchta
Postup přípravy receptu
-
Na těsto smícháme mouku, olej a vodu. Přidáme žloutky s vanilkovým cukrem a 100 g cukru, které jsme vyšlehali do pěny. Z bílků vyšleháme v sníh a opatrně přimícháme do těsta. Nakonec dáme 3/4 kypřicího prášku do pečiva.
Těsto rovnoměrně rozetřeme na vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech.
Po upečení potřeme:2 tvarohy + 2 vanilkové cukry + cukr dle chuti. Na tvaroh poklademe okapané ovoce(broskve, jahody, ananas, hrušky..)
Do kastrůlku si připravíme 1/2 l ovocné šťávy a uvaříme s 1 vanilkovým pudingem. Hustý rosol nalijeme na buchtu a necháme vychladit v lednici. Pak už jen dobrou chuť!