Ovocná roláda s jahodami a malinami

Recepty, Moučníky

Suroviny

7 vajec
140 g hladké mouky
30 g kakaa
150 g krystalového cukru
Krém:
3/8 l šlehačky
80 g moučkového cukru
1 balíček ztužovače šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky utřeme se 70 g cukru a 2 lžícemi horké vody do pěny.

  2. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh a vmícháme žloutkové pěny.

  3. Postupně přidáváme mouku s kakaem a těsto natřeme na papírem vyložený plech. Pečeme 15 min. v předehřáté troubě.

  4. Vyjmeme z trouby a ihned překlopíme na pomočněný papír. Papír na kterém jsme pekli korpus stáhneme a vyhodíme. Pomocí pomoučněného papíru stočímekorpus.

  5. krém: Šlehačku s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem ušleháme do polotuha a přidáme ztužovač, promícháme a došleháme do tuha.

  6. Vychladlou roládu rozbalíme, potřeme šlehačkou a poklademe střídavě maliny a jahody. Na obou stranách necháme pěticentimetrové okrajebez ovoce. Oba okraje pak ke středu zavineme.

  7. Položíme na tác a dáme ztuhnout do chladničky.

  8. Před podáváním pocukrujeme a ozdobíme třeba strouhanou čokoládou nebo šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!