Osvěžující dort s mirabelkovým přelivem
Recepty, DortySuroviny
- 130 g hladké mouky
- 130 g polohrubé mouky
- 180 g třtinového cukru
- 1 PL kakaa
- 1 PL Cara (Caro kávy)
- 1 lžička jedlé sody
- ½ hrnku (125 ml) podmáslí
- 4-5 PL oleje
- 4 vejce
- brusinkový džem
- Na krém:
- 2 vanilkové pudinky
- 1 banánový pudink
- mléko a cukr podle návodu k pudinkům
- 250 g doma zhotovené lučiny (nebo měkkého tvarohu)
- 80 g másla
- Na přeliv:
- 300 g zmražených vypeckovaných mirabelek
- třtinový cukr, podle kyselosti
- 1,5 lžičky solamylu, voda
- tuk a mouka na formu
Postup Osvěžující dort s mirabelkovým přelivem
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce ušleháme s cukrem. Přidáme olej a podmáslí. Vyšleháme do pěny. Zlehka přisypeme tenkým pramínkem obě mouky, smíchané se sodou, Caro-sypkou kávou a kakaem.
Na krém uvaříme smíchané pudinky. Přidáme změklé máslo a lučinu (nebo měkký tvaroh). Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme rozehřáté troubě na 170 stupňů cca 25-30 minut. Vychladlý korpus podélně rozpůlíme. Obě částí korpusu potřeme brusinkovým džemem a pudinkovým krémem. Povrch a boky korpusu potřeme zbylým krémem. Dort dáme na hodinu do chladu. Nakonec dort přelijeme rozmraženými a vypeckovanými mirabelkami, které jsme rozvařili s třtinovým cukrem, trochou vody a solamylem.
Zdobíme podle sebe.