Ořechové perníčky s medem z parního hrnce
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 velké vejce nebo 2 malá
- 50 g másla
- 1 velká lžíce medu
- 1/2 sklenky hnědého cukru
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1,5 sklenky hladké mouky
- 1/2 lžičky perníkového koření
- 1/2 sklenky mletých ořechů
Postup Ořechové perníčky s medem z parního hrnce
Postup přípravy receptu
-
Do malého kastrůlku vyklepneme vejce, přidáme máslo, med a cukr. Kastrůlek postavíme do vodní lázně - tedy vložíme ho do většího kastrolu naplněného vodou a mícháme, až se máslo rozpustí a vše se spojí. Pak přisypeme jedlou sodu, zamícháme a kastrůlek odstavíme z tepla.
Přimícháme mouku, koření a nakonec ořechy. Vzniklé těsto musí být lehce lepivé. Těsto si rozdělíme na stejné kousky a mokrou rukou utvoříme silnější placičky, které naskládáme do nádoby parního hrnce.
Hrnec zaklopíme a zapneme asi na 25 -30 minut.
Hotové perníčky opatrně vyndáme z nádoby a nejlépe na mřížce necháme vychladnout. Perníčky buď jen pocukrujeme nebo polijeme cukrovou polevou nebo čokoládou a dozdobíme podle chuti.