Omeleta chudé hospodyňky

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

3 starší rohlíky nakrájené na kostičky
3 celá vejce
1/2 hrnečku mléka
1 lžička prášku do pečiva
2 lžíce uzeného špeku nakrájeného nadrobno
5 dkg libovolné uzeniny nakrájené nadrobno
sůl
pepř
nasekaná petrželka
pažitka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vajíčka ručně rozšleháme s mlékem, práškem do pečiva, solí a pepřem.

  2. Přidáme k nim uzeninu a petrželku nebo pažitku.

  3. Opečeme špek, housky pak opečeme na stejné pánvi mírně dozlatova.

  4. Stáhneme plamen a zalijeme vaječnou směsí. Smažme asi čtyři minuty, pak pomocí mělkého talíře opatrně otočíme a po minutě servírujeme. Tato rychlá večeře dobře chutná se zeleninovým salátem nebo kyselou okurkou. Možná máte rádi kečup a hořčici, které se k ní také hodí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!