Omeleta chudé hospodyňky
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 3 starší rohlíky nakrájené na kostičky
- 3 celá vejce
- 1/2 hrnečku mléka
- 1 lžička prášku do pečiva
- 2 lžíce uzeného špeku nakrájeného nadrobno
- 5 dkg libovolné uzeniny nakrájené nadrobno
- sůl
- pepř
- nasekaná petrželka
- pažitka
- olej na smažení
Postup Omeleta chudé hospodyňky
Postup přípravy receptu
-
Vajíčka ručně rozšleháme s mlékem, práškem do pečiva, solí a pepřem.
Přidáme k nim uzeninu a petrželku nebo pažitku.
Opečeme špek, housky pak opečeme na stejné pánvi mírně dozlatova.
Stáhneme plamen a zalijeme vaječnou směsí. Smažme asi čtyři minuty, pak pomocí mělkého talíře opatrně otočíme a po minutě servírujeme. Tato rychlá večeře dobře chutná se zeleninovým salátem nebo kyselou okurkou. Možná máte rádi kečup a hořčici, které se k ní také hodí.