Omáčka s hovězím masem, špekem a cibulkou
Recepty, OmáčkySuroviny
- 0,5 kg hovězího masa
- 15 dkg špeku
- 1 velká cibule
- 2 hrsti nakrájené jarní cibulky
- hrst nakrájeného pórku
- žampióny
- 4 kuličky nového koření
- lžička kmínu
- pepř
- libeček
- masox
- 3 lžičky hořčice
- Záklechtka:
- mouka
- voda
Postup Omáčka s hovězím masem, špekem a cibulkou
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na jemno a dáme s trochou oleje do tlakového hrnce. Na to poklademe maso nakrájené na kostky, špek pokrájený na drobno a žampióny. Krátce orestujeme a podlijeme vodou.
Přidáme masox, libeček, jarní cibulku, pórek, nové koření, pepř, kmín a hořčici. Promícháme a uzavřeme tlakový hrnec. Od zasyčení vaříme 10 minut a vypneme.
Necháme dalších 10 minut dojít a tlakový hrnec otevřeme. Vlijeme zákletku a ještě dalších 15 minut povaříme.