Omáčka s hovězím masem, špekem a cibulkou

Recepty, Omáčky

Suroviny

0,5 kg hovězího masa
15 dkg špeku
1 velká cibule
2 hrsti nakrájené jarní cibulky
hrst nakrájeného pórku
žampióny
4 kuličky nového koření
lžička kmínu
pepř
libeček
masox
3 lžičky hořčice
Záklechtka:
mouka
voda

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na jemno a dáme s trochou oleje do tlakového hrnce. Na to poklademe maso nakrájené na kostky, špek pokrájený na drobno a žampióny. Krátce orestujeme a podlijeme vodou.

  2. Přidáme masox, libeček, jarní cibulku, pórek, nové koření, pepř, kmín a hořčici. Promícháme a uzavřeme tlakový hrnec. Od zasyčení vaříme 10 minut a vypneme.

  3. Necháme dalších 10 minut dojít a tlakový hrnec otevřeme. Vlijeme zákletku a ještě dalších 15 minut povaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!