Olivový kváskový chléb

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

200 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz)
300 ml vody
300 g hladké mouky
200 g pšeničné chlebové mouky
100 ml ovesných vloček
100 g vypeckovaných oliv
2 lžíce olivového oleje
4-8 g kvasnic (podle kvality kvásku)
2 lžičky soli
1 lžička oregána
1 lžíce sušeného mléka nebo syrovátky

Postup přípravy receptu

  1. Konzervované olivy můžeme nakrájet, já je však nechávám celé, rozpadnou se při míchání.

  2. Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku a oliv) a potom sypké suroviny. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí.

  3. Po zvukovém signálu přidáme ovesné vločky. Pečeme na celozrnný program.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!