Ohnivé maso

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové kýty
100 g cibule
olej
zhruba 100 - 150 g hořčice nebo jen lžíci a trošku mouky
150 g sterilovaných sladkokyselých okurek bez nálevu
100 g sterilované kapie bez nálevu
70 g sterilovaných feferonek i s nálevem
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zprudka orestujeme nudličky z vepřové kýty, osolíme, opepříme a přidáme nahrubo nakrájenou cibuli. Chvíli restujeme, přidáme hořčici a na proužky nakrájené okurky, kapii a nadrobno nakrájené feferony. Vše orestujeme a nakonec přilijeme nálev z feferonů, nebo vodu a necháme provařit.

  2. Část hořčice se může vynechat a maso před zalitím nálevem poprášit hladkou moukou a chvilku osmahnout.

  3. Příloha: hranolky, chléb, topinky, malé bramboráčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!