Obrácený ananasový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

na karamel:
20 g másla
120 g cukru krupice
na koláč:
225 g tuku na pečení
220 g cukru
200 g hladké mouky
560 g ananasový kompot (kolečka, šťávu též použijeme)
3 vejce
1 kypřící prášek

Postup přípravy receptu

  1. Do tortovej formy s odnimatelnym dnom nakrajame na tenke listky maslo a rovnomerne zasypeme cukrom. Dame skaramelizovat v rure pri 140-150 stupnoch.

  2. Medzitym rozmiesame tuk s cukrom, po jednom pridame vajcia, asi 1 dl stavy z kompotu a nakoniec vmiesame preosiatu muku s kypriacim praskom.

  3. Karamel rozlejeme po dne tortovej formy a ak je to mozne, aj po bokoch.

  4. Teplotu rury zvysime na 180 stupnov. Kolieska ananasu pokladieme do karamelu, aby bolo dno prikryte, zalejeme cestom a pecieme 35-40 minut.

  5. Po upeceni nechame kolac 5 minut vychladnut na mriezke, potom ho prikryjeme podnosom a preklopime.

  6. Je lepsie polozit tortovu formu na plech vylozeny papierom na pecenie, ak by nahodou vytiekol karamel.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!