Obrácený ananasový koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- na karamel:
- 20 g másla
- 120 g cukru krupice
- na koláč:
- 225 g tuku na pečení
- 220 g cukru
- 200 g hladké mouky
- 560 g ananasový kompot (kolečka, šťávu též použijeme)
- 3 vejce
- 1 kypřící prášek
Postup Obrácený ananasový koláč
Postup přípravy receptu
-
Do tortovej formy s odnimatelnym dnom nakrajame na tenke listky maslo a rovnomerne zasypeme cukrom. Dame skaramelizovat v rure pri 140-150 stupnoch.
Medzitym rozmiesame tuk s cukrom, po jednom pridame vajcia, asi 1 dl stavy z kompotu a nakoniec vmiesame preosiatu muku s kypriacim praskom.
Karamel rozlejeme po dne tortovej formy a ak je to mozne, aj po bokoch.
Teplotu rury zvysime na 180 stupnov. Kolieska ananasu pokladieme do karamelu, aby bolo dno prikryte, zalejeme cestom a pecieme 35-40 minut.
Po upeceni nechame kolac 5 minut vychladnut na mriezke, potom ho prikryjeme podnosom a preklopime.
Je lepsie polozit tortovu formu na plech vylozeny papierom na pecenie, ak by nahodou vytiekol karamel.