Noky se špenátem a čerstvým sýrem

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

• 200 g směsi na jáhlové těsto
• 200 ml mléka
• 150 g čerstvého sýru
• 1 vejce
• 80 – 100 g tyrolského špeku či pršutu
• 100 g čerstvého špenátu
• trocha másla
• sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na másle opečeme do křupava plátky špeku nakrájené na menší proužky a dáme je stranou. Do prázdné pánve vhodíme posekaný špenát, opepříme, opatrně osolíme a pár minut necháme podusit. Až v závěru přidáme opečený špek a počkáme na noky.

  2. Ze všech surovin (směs na jáhlové těsto, mléko, vejce, sůl, popř. pepř) umícháme těsto, ze kterého vytvarujeme noky. Vhodíme do mírně osolené vroucí vody a vaříme 3 minuty, dokud nám noky nevyplavou. Dobře okapané noky přidáme do pánve, promícháme se špenátem, posypeme špetkou sýru a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!