Nilský okoun na tymiánu s citronovou omáčkou

Recepty, Ryby

Suroviny

200 g filet okouna nilského
přepuštěné máslo
tymián
hrubá sůl
citron
1 vejce
pórek
máslo
Rama cremefine na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Filet z okouna posolíme hrubozrnnou solí, okořeníme tymiánem a necháme cca 2 hodiny odležet v chladu.

  2. Mezitím si připravíme citronovou omáčku a to tak, že do rendlíku vlijeme mléčno-rostlinnou Ramu cremefine, a do ní přidáme na jemno nastrouhanou kůru z jednoho citronu, na malinké kostičky pokrájený kousek pórku a špetku tymiánu.

  3. Lehce prohřejeme a přidáme po odstavení z přímého ohně jeden žloutek.

  4. Ten dobře vyšleháme společně s omáčkou a dochutíme solí, oříškem másla a kapkou citronové šťávy.

  5. Filet okouna pomalu opečeme na přepuštěném másle do měkka a poté necháme okapat na papírové utěrce. Podáváme s přílohou – nové vařené brambory ve slupce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!