Nadýchaná omeleta s česnekovo-sýrovou náplní a sušenými rajčaty
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 2 vejce
- sůl
- špetka jedlé sody
- 1 plná lžíce pažitky
- olej
- 2 lžíce česnekovo-sýrové pomazánky
- 4 sušená rajčata
Postup Nadýchaná omeleta s česnekovo-sýrovou náplní a sušenými rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Vejce důkladně rozšleháme, osolíme, všleháme sodu bicarbonu (dodá omeletě lehkost a nadýchanost), vmícháme nasekanou pažitku, směs vlijeme na rozpálenou pánev s trochou oleje.
Jakmile rozlijeme směs po ploše pánve, oheň ztlumíme na střední plamen a přikrytou omeletu z jedné strany usmažíme - vrchní strana se propeče pod pokličkou. Pro pruhovaný efekt jsem dělala na steakové pánvi.
Omeletu přendáme na talíř, na polovinu dáme česnekovo-sýrovou pomazánku, poklademe sušenými rajčaty, omeletu ozdobně přehneme, doplníme salátovými listy a cherry rajčátky. Podáváme s bagetkou.