Nadýchaná omeleta s česnekovo-sýrovou náplní a sušenými rajčaty

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

2 vejce
sůl
špetka jedlé sody
1 plná lžíce pažitky
olej
2 lžíce česnekovo-sýrové pomazánky
4 sušená rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Vejce důkladně rozšleháme, osolíme, všleháme sodu bicarbonu (dodá omeletě lehkost a nadýchanost), vmícháme nasekanou pažitku, směs vlijeme na rozpálenou pánev s trochou oleje.

  2. Jakmile rozlijeme směs po ploše pánve, oheň ztlumíme na střední plamen a přikrytou omeletu z jedné strany usmažíme - vrchní strana se propeče pod pokličkou. Pro pruhovaný efekt jsem dělala na steakové pánvi.

  3. Omeletu přendáme na talíř, na polovinu dáme česnekovo-sýrovou pomazánku, poklademe sušenými rajčaty, omeletu ozdobně přehneme, doplníme salátovými listy a cherry rajčátky. Podáváme s bagetkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!