Myslivecké vepřové s mrkví

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové plece
6 velkých mrkví
2 cibule
2 lžíce másla
sůl, pepř
5 bobkových listů
5 ks nového koření
koření Divočina
olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme najemno a na oleji orestujeme dozlatova, přidáme na kostky nakrájené maso, které asi 3 minuty zprudka opékáme.

  2. Osolíme, přidáme směs koření na divočinu, zalijeme trochou vody nebo vývaru a dusíme asi 45 minut.

  3. Vydusíme až na tuk, jen velmi lehce zaprášíme moukou, zalijeme troškou vody, aby se udělala šťáva, nikoli však omáčka !!!

  4. Ve vedlejším kastrolu rozehřejeme máslo, orestujeme lehce cibuli a vložíme mrkev, nastrouhanou na silnější, asi 0,5 cm plátky.

  5. Přidáme bobkové listy a nové koření, sůl, pepř a podlijeme vodou.

  6. Necháme dusit, až bude mrkev poloměkká a voda se vydusí. Podáváme s bramborem, přelité masovou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!