Mušličky s pórkovou omáčkou

Recepty, Pro děti

Suroviny

2 hrstě bezlepkových těstovin mušliček (dala jsem amarantové)
mořská sůl
10 cm kus pórku
1 malá mrkev
1-2 žampiony
1 lžička olivového oleje (nebo jiného kvalitního)
1 lžička másla
1 Lučina (62 g)
1 lžička pohankové mouky (rýžovou, jáhlovou, kukuřičnou)
šnytlík na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme si v osolené vodě těstoviny a mezitím připravíme omáčku. °CNa lžičce másla s olejem zpěníme na velmi jemno nakrájený pórek, přidáme na tenoučké plátky nakrájené žampiony a jemně postrouhanou mrkev, zalijeme trochou horké vody a 5 minut povaříme. °CPak přidáme Lučinu, rozvaříme ji do omáčky a podle chuti lehce dosolíme. °CZahustíme moukou rozkvedlanou v trošce vody (nemusí být). Podáváme posypané pažitkou nebo petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!