Mramorová bábovka se zakysanou smetanou

Recepty, Moučníky

Suroviny

5 vajec
180 g krupicového cukru
180 ml oleje
190 g zakysané smetany
310 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
20 g kakaa
4 lžíce mléka
1 vanilkový pudink

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, postupně zašleháme olej. Do vaječné hmoty zlehka vmícháme na střídačku mouku smíchanou s práškem, zakysanou smetanu a mléko.

  2. Hladké těsto rozdělíme na třetiny. Do dvou třetin vmícháme vanilkový pudink, do jedné kakao.

  3. Do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy střídavě plníme světlé a tmavé těsto.

  4. Pečeme na 160 stupních asi 45 minut.

  5. Po upečení necháme krátce bábovku vychladnout ve formě, pak vyklopíme a pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!