Mozeček z květáku

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 menší květák
1 menší cibule
2 lžíce másla
sůl
pepř
kmín
4 vejce
petrželka nebo pažitka
voda na podlití podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Květák namočíme do studené vody. Poté jej ještě opláchneme pod tekoucí studenou vodou a rozebereme ho na růžičky.

  2. Vložíme je do vroucí osolené vody a uvaříme do poloměkka.

  3. Na másle omsahneme na drobno nakrájenou cibuli a vmícháme květák, který jsme nasekali na malé kousky.

  4. Přidáme špetku pepře, kmín, sůl a mírně polijeme vodou. Dusíme doměkka.

  5. Před zhotovením vmícháme rozšlehaná vejce a necháme je ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!