Mozeček po mlynářsku

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

Potřebujeme:
2 telecí mozečky
1/4 hrnku octa
sůl
(svazeček bylinek)
petrželka
šalvěj
čerstvá majoránka
čerstvý tymián
pepř
hladkou mouku na obalení
4 lžíce másla
citron
zelenou petrželku

Postup přípravy receptu

  1. Mozečky asi na hodinu vložíme do studené vody s octem, propláchneme, očistíme od blan a krevních cévek, propláchneme a povaříme 10 minut.

  2. V osolené vodě spolu s bylinkami. Vodu slijeme, vychladlé mozečky nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a na rozehřátém másle zprudka opečeme.

  3. Na talířích obložíme plátky citronu a posypeme sekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!