„Mokrý“ čokoládový perník bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g univerzální bezlepkové mouky (použila jsem Doves Farm samokypřicí)
50 g jemně mletých mandlí nebo ořechů
120 g cukru
1 prášek do pečiva
1/2 lžičky xanthanu nebo guaru
1 lžička perníkového koření
1 lžička mleté skořice
1 lžíce kakaa
1 rozmačkaný banán
4 lžíce oleje
400 ml vody
Na polevu:
50 g Margarýn Stella(nebo jiného bezmléčného margarínu)
100 ml vody
3 lžíce cukru
1 lžíce kakaa
1 lžička instatní kávy
strouhaný kokos na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin zaděláme nepříliš řídké těsto, které rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 160 °C asi 25 minut. Mezitím v rendlíku rozpustíme všechny suroviny na polevu a necháme krátce povařit.

  2. Ještě teplý perník propícháme vidličkou a polijeme teplou polevou tak, aby se vpila do těsta. Necháme vsáknout a než zbytek polevy zatuhne, posypeme strouhaným kokosem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!