„Mokrý“ čokoládový perník bez lepku, mléka a vajec
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 g univerzální bezlepkové mouky (použila jsem Doves Farm samokypřicí)
- 50 g jemně mletých mandlí nebo ořechů
- 120 g cukru
- 1 prášek do pečiva
- 1/2 lžičky xanthanu nebo guaru
- 1 lžička perníkového koření
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžíce kakaa
- 1 rozmačkaný banán
- 4 lžíce oleje
- 400 ml vody
- Na polevu:
- 50 g Margarýn Stella(nebo jiného bezmléčného margarínu)
- 100 ml vody
- 3 lžíce cukru
- 1 lžíce kakaa
- 1 lžička instatní kávy
- strouhaný kokos na posypání
Postup „Mokrý“ čokoládový perník bez lepku, mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin zaděláme nepříliš řídké těsto, které rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 160 °C asi 25 minut. Mezitím v rendlíku rozpustíme všechny suroviny na polevu a necháme krátce povařit.
Ještě teplý perník propícháme vidličkou a polijeme teplou polevou tak, aby se vpila do těsta. Necháme vsáknout a než zbytek polevy zatuhne, posypeme strouhaným kokosem.