Mlsejte zdravě Nízkokalorické bábovičky se švestkovým přelivem
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 350 g ricotty
- 1 banán (střední)
- 1 žloutek
- 350 ml švestkové šťávy
- 35 g datlí
- 9 ks švestek
- 1 svitek skořice
- 5 kousků hřebíčku
- 1/4 lžičky badyánu (mletého)
Postup Mlsejte zdravě Nízkokalorické bábovičky se švestkovým přelivem
Postup přípravy receptu
-
Banán rozmělněte vidličkou (nebo v mixéru) na hladkou kaši. Přidejte 350 g ricotty i 1 žloutek a vymíchejte (nebo vyšlehejte) v hladkou hmotu. Zapněte si troubu na 175°C.
Silikonové formičky o objemu 40 ml lehce vymažte olejem pomocí mašlovačky (na dně by neměly být loužiky-případný přebytečný olej vytřete kouskem ubrousku).
Všechny košíčky naplňte těstem až po okraj a dejte péct na plech vyložený pečicím papírem. Po 15 minutách bábovičky trošku vyběhnou a na povrchu zpevní, takže je snadno vyklopíte. Dopékejte ještě asi 10 minut.
Mezitím si připravte přeliv. Švestky rozpulte a nakrájejte na malé měsíčky. Do hrnce se silnějším dnem si připravte 350 ml švestkové šťávy, 35 g datlí a všechno koření. Přidejte nakrájené švestky a vařte na mírném plameni asi tak 25 minut.
Přeceďte a propasírujte přes hrubší síto, abyste se zbavili koření i slupek, ale zůstala vám dužina. Nakonec rozmixujte na hladkou omáčku. Bábovičky podávejte teplé, přelité švestkovou omáčkou.