Mleté maso s tarhoňou a zeleninou
Recepty, TěstovinySuroviny
- 250 g tarhoni
- 350 g mletého vepřového masa
- 70 g rajčatového protlaku
- 1 cibule
- 2-3 stroužky česneku
- paprika zelená+červená
- mražený hrášek
- vývar z kostí nebo drůbeží
- olej
- kousek sádla
- pár lístků bazalky
- sůl
- pepř
- špetka chilli
- strouhaný sýr k podávání
Postup Mleté maso s tarhoňou a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Na lžíci oleje orestujeme tarhoňu. Když začne chytat barvu, přidáme kousek sádla, nakrájenou cibuli, česnek a mleté maso. Společně chvíli opékáme, jen co maso zbělá a oddělí se od sebe.
Vmícháme protlak, přidáme papriku nakrájenou na proužky, sůl a pepř. Zalijeme vývarem tak asi prst nad maso. Přiklopíme a zvolna dusíme. Občas promícháme a podle potřeby doléváme vývar.
Po cca 15-20 minutách by měla být tarhoňa i maso měkké a vývar vsáklý. Před koncem přidáme hrášek, bazalku a chilli. Dochutíme a podáváme na talíři posypané strouhaným sýrem.