Miniroštěnky v zelí

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g hovězího masa
1/2 větší hlávky zelí
2 Lžíce solamylu
1 vrchovatější lžička zázvoru
2 stroužky česneku
2-3 lžíce sojové omáčky
pár kapek worcesteru, nebo vynechat
olivový olej
petrželka
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Solamyl si rozpustíme v trošce vody, maso nařežeme na maličké plátky, naklepeme, posolíme, popepříme, zalijeme solamylem a necháme odpočinout - já nechávám přes noc v lednici, maso je ještě křehčí.

  2. Zelí si pokrájíme a chvilku ho povaříme ve slané vodě, scedíme, necháme okapat.

  3. Maso zprudka opečeme na oleji, až do hněda, pak přidáme zelí, promícháme, zalijeme malým množstvím vody a dusíme.

  4. Tak v polovině dušení přidáme zázvor a česnek, dusíme dál.

  5. Občas promícháme, je-li potřeba doléváme vodou, pak dochutíme solí, pepřem, worcesterem a dusíme tak dlouho, dokud není maso měkké a zelí takové jako do karamelova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!