Miniroštěnky v zelí
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 500 g hovězího masa
- 1/2 větší hlávky zelí
- 2 Lžíce solamylu
- 1 vrchovatější lžička zázvoru
- 2 stroužky česneku
- 2-3 lžíce sojové omáčky
- pár kapek worcesteru, nebo vynechat
- olivový olej
- petrželka
- pepř
- sůl
Postup Miniroštěnky v zelí
Postup přípravy receptu
-
Solamyl si rozpustíme v trošce vody, maso nařežeme na maličké plátky, naklepeme, posolíme, popepříme, zalijeme solamylem a necháme odpočinout - já nechávám přes noc v lednici, maso je ještě křehčí.
Zelí si pokrájíme a chvilku ho povaříme ve slané vodě, scedíme, necháme okapat.
Maso zprudka opečeme na oleji, až do hněda, pak přidáme zelí, promícháme, zalijeme malým množstvím vody a dusíme.
Tak v polovině dušení přidáme zázvor a česnek, dusíme dál.
Občas promícháme, je-li potřeba doléváme vodou, pak dochutíme solí, pepřem, worcesterem a dusíme tak dlouho, dokud není maso měkké a zelí takové jako do karamelova.