Mexická fazole

Recepty, Luštěniny

Suroviny

750 g černých fazolí (sterilované, nebo předem namočené a uvařené)
1 větší rajský protlak
2 lžíce kečupu
3 stroužky česneku
2 cibule
500 g zeleninového leča (nebo čerstvých rajčat a papriky)
sůl
Worcestrová omáčka
1 kostka masového bujónu
1 lžička chilli koření
2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Nasekanú cibuľu a pretlačený cesnak opečieme krátko na oleji. Pridáme kečup, pretlak, lečo a fazuľku a chvíľu podusíme. Ak použijeme čerstvú zeleninu, chvíľu ju podusíme podľa postupu, ale bez fazuľky, tú pridáme až bude zelenina napoly udusená. Podľa chuti osolíme, ochutíme bujónom, worcestrom, chilli korením, necháme prevrieť a zahustíme múkou rozmiešanou v troške vody. Opäť necháme prejsť varom a podávame. Servírujeme s chlebom, pečivom, bagetou, podľa chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!