Meruňkové knedlíky s oříškovým jogurtem

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

Těsto:
500 g polohrubé mouky
35 g kvasnic
1 vejce
30 g cukru
140 ml mléko vlažné
špetka soli
citronová kůra
oříškový jogurt
mrazené meruňky (rozmrazené:)
máslo
olej
moučkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Rozdrobila jsem si droždí do vlažného mléka se lžičkou cukru a špetkou soli a nechala vzejít kvásek.

  2. V misce jsem si smíchala mouku, zbytek cukru, vlažné mléko, citronovou kůru (z umytého citronu), přidala vejce a přilila vzešlý kvásek.

  3. Zpracovala jsem vařečkou těsto, poté jsem jej zpracovala ručně. Nechala jsem jej kynout 60 minut na teplém místě.

  4. Po vykynutí jsem si na vále vyválela plát a nakrájela z něj čtverce, do nichž jsem dala rozmrazené meruňky na čtverce, cípy jsem dala k sobe a poté v dlaních ukoulela knedlík.

  5. Do hrnce jsem nalila trochu vody, umístila pařáček, dala jsem na něj knedlíky, potřela je trošku olejem a vodu přivedla k varu. Pařila jsem je cca 7 minut - podle velikosti knedlíčků. Na talíř jsem je podávala polité rozehřátým máslem, sypané cukrem a s oříškovým jogurtem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!