Medoví velikonoční zajíčci
Recepty, ZdobeníSuroviny
- 500 g polohrubé mouky
- 1/4 l mléka
- 2 žloutky
- 120 g másla
- 80 g medu
- 30 g droždí
- špetka soli
- citronová kůra
- bílek na potření
- Nebo vaše jiné oblíbené kynuté těsto na jidáše.
Postup Medoví velikonoční zajíčci
Postup přípravy receptu
-
Vytvoříme kynuté těsto - pomohla mi pekárna.
Po vykynutí z těsta tvarujeme zajíčky podle obrázků a nebo jidáše.
Opět necháme kynout na plechu, potřeme bílkem a pečeme v troubě vyhřáté na 170°C.
Zchladlým zajíčkům vytvoříme oči pomocí čokolády. Vám se určitě povedou vzhlednější:-) Mé výtvory dcery ohodnotily: Ehm...to jsou ropuchy?:-O:-D