Medoví velikonoční zajíčci

Recepty, Zdobení

Suroviny

500 g polohrubé mouky
1/4 l mléka
2 žloutky
120 g másla
80 g medu
30 g droždí
špetka soli
citronová kůra
bílek na potření
Nebo vaše jiné oblíbené kynuté těsto na jidáše.

Postup přípravy receptu

  1. Vytvoříme kynuté těsto - pomohla mi pekárna.

  2. Po vykynutí z těsta tvarujeme zajíčky podle obrázků a nebo jidáše.

  3. Opět necháme kynout na plechu, potřeme bílkem a pečeme v troubě vyhřáté na 170°C.

  4. Zchladlým zajíčkům vytvoříme oči pomocí čokolády. Vám se určitě povedou vzhlednější:-) Mé výtvory dcery ohodnotily: Ehm...to jsou ropuchy?:-O:-D


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!