Medailónky s grilovanou zeleninou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 8 vepřových medailonků
- bílá část z 1 pórku
- marináda:
- 3 lžíce oleje
- 3 lžíce sójové omáčky
- malý kousek zázvoru (asi 1 cm)
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce kapary
- špetka soli
- brambory:
- 1 kg brambor
- sůl
- kmín
- 2 lžíce oleje s česnekem
- zelenina:
- 1 lilek
- 1 cuketa
- čerstvá bazalka
- olej
- česnek
- sůl
Postup Medailónky s grilovanou zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Zázvor najemno nastrúhame, prelisujeme cesnak, pridáme olej, sójovú omáčku, kapary a soľ, dobre premiešame a vložíme medailónky. Mäso marinujeme v chladničke asi 2 hodiny.
Medzitým zemiaky kefkou vydrhneme a neošúpané ich narežeme na plátky asi 3 – 4 mm hrubé. Premiešame s 2 lyžicami oleja s cesnakom a rozložíme ich na plech vystlaný pečiacim papierom. Jemne osolíme a posypeme rascou. Grilujeme asi 10 – 15 minút.
Baklažán a cuketu narežeme na kolieska, posypeme sekanou bazalkou a pokvapkáme olejom s cesnakom. Osolíme a ihneď vložíme do rúry grilovať (nesolíme dopredu). Mäso vyberieme z marinády a na troške oleja ho smažíme na panvici z každej strany 3 – 5 minút, podľa toho, ako prepečené mäso chceme. Opečené mäso vyberieme na tanier a udržujeme v teple. Do výpeku vylejeme zvyšok marinády, vložíme na kolieska narezaný pór a za stáleho miešania 3 minúty na silnom plameni restujeme.
Medailónky podávame obložené grilovanou zeleninou a zemiakmi a orestovaným pórom.