Medailónky s grilovanou zeleninou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

8 vepřových medailonků
bílá část z 1 pórku
marináda:
3 lžíce oleje
3 lžíce sójové omáčky
malý kousek zázvoru (asi 1 cm)
2 stroužky česneku
1 lžíce kapary
špetka soli
brambory:
1 kg brambor
sůl
kmín
2 lžíce oleje s česnekem
zelenina:
1 lilek
1 cuketa
čerstvá bazalka
olej
česnek
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Zázvor najemno nastrúhame, prelisujeme cesnak, pridáme olej, sójovú omáčku, kapary a soľ, dobre premiešame a vložíme medailónky. Mäso marinujeme v chladničke asi 2 hodiny.

  2. Medzitým zemiaky kefkou vydrhneme a neošúpané ich narežeme na plátky asi 3 – 4 mm hrubé. Premiešame s 2 lyžicami oleja s cesnakom a rozložíme ich na plech vystlaný pečiacim papierom. Jemne osolíme a posypeme rascou. Grilujeme asi 10 – 15 minút.

  3. Baklažán a cuketu narežeme na kolieska, posypeme sekanou bazalkou a pokvapkáme olejom s cesnakom. Osolíme a ihneď vložíme do rúry grilovať (nesolíme dopredu). Mäso vyberieme z marinády a na troške oleja ho smažíme na panvici z každej strany 3 – 5 minút, podľa toho, ako prepečené mäso chceme. Opečené mäso vyberieme na tanier a udržujeme v teple. Do výpeku vylejeme zvyšok marinády, vložíme na kolieska narezaný pór a za stáleho miešania 3 minúty na silnom plameni restujeme.

  4. Medailónky podávame obložené grilovanou zeleninou a zemiakmi a orestovaným pórom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!