Masovozeleninové karbanátky
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého masa mix (50:50)
- 3 lžíce vody
- 1 vejce
- 1/2 hrnku smažené cibulky
- 1 lžíce polévkové koření Alnatura bez glutamátů (z DM drogerie)
- 200 g mražená zelenina Císařská směs
Postup Masovozeleninové karbanátky
Postup přípravy receptu
-
Postup je velmi jednoduchý - maso s vodou, vejcem, cibulkou a kořením smícháme v míse, přidáme mraženou zeleninu, tvoříme koule, trochu splácneme a na pečícím papíře na plechu v troubě pečeme karbanátky (asi 20 minut při 170°C). Soli netřeba, koření sůl obsahuje.
Pokud používáte jiné dochucovadlo, přidávejte přiměřeně a chutnejte, ať nepřesolíte, růzené vegety a kuchárky obsahují min. 50% soli. Já používám bezglutamátové Alnatura z DM.