Masové nudličky se zavařenými hříbky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

300 g vepřové kýty (nebo kuřecích prsou nakrájených na nudličky)
150 g prorostlejší anglické slaniny (na drobné kostičky)
1 menší cibule (na jemné půlměsíčky)
1 malá chilli paprička nadrobno (lze vynechat)
1 kostka zeleninového bujónu
2 pl rajčatového protlaku
1 sklenka od Kunovjanky hříbků zavařených ve sladkokyselém nálevu/obsah 340 g
nakrájená nať lahůdkové cibulky (nebo jiné bylinky na ozdobu)

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu osmažíme do růžové barvy, přidáme nudličky masa a prudce orestujeme (necháme zatáhnout).

  2. Přidáme cibuli, pokud chceme, tak i chilli papričku a restujeme, než cibule zavadne cca 5minut.

  3. Poté přidáme protlak, rozdrobenou kostku bujónu, podlijeme 150ml horké vody a promícháme. Pod pokličkou vaříme do změknutí masa cca 25-30minut, během vaření doplňujeme po malých dávkách vodu(v papiňáku 15minut, bez dolévání vody).

  4. Až je maso měkké, přidáme hříbky i s nálevem, který nám hotovou šťávu zahustí. Dle potřeby dolijeme trochou horké vody(záleží, kolik chceme mít šťávy) a ještě vše 5minut povaříme.

  5. Podáváme s rýží, sypeme čerstvou bylinkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!