Masové nudličky se zavařenými hříbky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 300 g vepřové kýty (nebo kuřecích prsou nakrájených na nudličky)
- 150 g prorostlejší anglické slaniny (na drobné kostičky)
- 1 menší cibule (na jemné půlměsíčky)
- 1 malá chilli paprička nadrobno (lze vynechat)
- 1 kostka zeleninového bujónu
- 2 pl rajčatového protlaku
- 1 sklenka od Kunovjanky hříbků zavařených ve sladkokyselém nálevu/obsah 340 g
- nakrájená nať lahůdkové cibulky (nebo jiné bylinky na ozdobu)
Postup Masové nudličky se zavařenými hříbky
Postup přípravy receptu
-
Slaninu osmažíme do růžové barvy, přidáme nudličky masa a prudce orestujeme (necháme zatáhnout).
Přidáme cibuli, pokud chceme, tak i chilli papričku a restujeme, než cibule zavadne cca 5minut.
Poté přidáme protlak, rozdrobenou kostku bujónu, podlijeme 150ml horké vody a promícháme. Pod pokličkou vaříme do změknutí masa cca 25-30minut, během vaření doplňujeme po malých dávkách vodu(v papiňáku 15minut, bez dolévání vody).
Až je maso měkké, přidáme hříbky i s nálevem, který nám hotovou šťávu zahustí. Dle potřeby dolijeme trochou horké vody(záleží, kolik chceme mít šťávy) a ještě vše 5minut povaříme.
Podáváme s rýží, sypeme čerstvou bylinkou.