Masové kuličky se zeleninou a vejcem
Recepty, Mleté masoSuroviny
- Masové kuličky:
- 1/2 kg mletého hovězího masa
- 1 menší nadrobno nakrájená cibule
- hrst posekané hladkolisté petrželky
- trocha posekané máty
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- 1/2 lžičky skořice
- špetka Cayenskeho pepře
- sůl
- Na omáčku:
- 300 g zelených fazolek
- 200 g cukety
- 3 zralá rajčata
- 2 menší brambory
- 1 cibule
- olivový olej
- máslo
- 1 vrchovatá lžíce rajského protlaku
- 1/2 lžičky mletého nového koření
- špetka skořice
- sůl
- pepř
- vejce (počet dle chutí)
- hladkolistá petrželka
Postup Masové kuličky se zeleninou a vejcem
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny na masové kuličky dáme do mísy a řádně promícháme, prohněteme. Že vzniklé směsi rukama tvoříme kuličky.
Ve větší pánvi s vyšším okrajem rozehřejeme trochu olivového oleje a lžíci másla. Vložíme kuličky a opečeme je do zlatová.
Přidáme pokrájenou cibuli a krátce orestujeme. Poté přisypeme fazolky, cuketu, brambory, rajčata (spařená a oloupaná) - vše pokrájené na kousky. Podlijeme vodou, přidáme nové koření, skořicí, rajský protlak, sůl a pepř a dusíme do měkká.
Ke konci dušení na směs rozklepneme vejce, která osolíme a opepříme a dusíme do uvaření vajec.
Nakonec vše posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.