Masové kuličky se zeleninou a vejcem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

Masové kuličky:
1/2 kg mletého hovězího masa
1 menší nadrobno nakrájená cibule
hrst posekané hladkolisté petrželky
trocha posekané máty
1/2 lžičky drceného kmínu
1/2 lžičky skořice
špetka Cayenskeho pepře
sůl
Na omáčku:
300 g zelených fazolek
200 g cukety
3 zralá rajčata
2 menší brambory
1 cibule
olivový olej
máslo
1 vrchovatá lžíce rajského protlaku
1/2 lžičky mletého nového koření
špetka skořice
sůl
pepř
vejce (počet dle chutí)
hladkolistá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na masové kuličky dáme do mísy a řádně promícháme, prohněteme. Že vzniklé směsi rukama tvoříme kuličky.

  2. Ve větší pánvi s vyšším okrajem rozehřejeme trochu olivového oleje a lžíci másla. Vložíme kuličky a opečeme je do zlatová.

  3. Přidáme pokrájenou cibuli a krátce orestujeme. Poté přisypeme fazolky, cuketu, brambory, rajčata (spařená a oloupaná) - vše pokrájené na kousky. Podlijeme vodou, přidáme nové koření, skořicí, rajský protlak, sůl a pepř a dusíme do měkká.

  4. Ke konci dušení na směs rozklepneme vejce, která osolíme a opepříme a dusíme do uvaření vajec.

  5. Nakonec vše posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!