Masová bábovka
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kg kuřecích prsíček
- 2 klobásky
- 3 ks cibule
- 20 dkg anglické slaniny
- 20 dkg Vysočiny
- 30 dkg sýru
- 5-6 vajec
- pažitka
- sůl
- pepř
- grilovací koření
Postup Masová bábovka
Postup přípravy receptu
-
Bábovkovou formu vysteleme pečícím papírem. Kuřecí maso mírně naklepeme, osolíme, opepříme a kořeníme podle chuti. Naskládáme polovinu dávky masa dovnitř formy, dáme část Vysočiny, klobásky na kolečka, strouhaný sýr, pažitku. Nahoru položíme slaninku.
Rozkvedláme 2 vajíčka a zalijeme. Celý postup opakujeme, dokud není forma plná. Pečeme 80 minut v troubě na 165-170°C.