Maso na fíkách
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 600 g hovězího zadního
- 3 lžíce másla
- 200 ml červeného vína
- koriandr
- skořice
- hřebíček
- kardamom
- nastrouhaný muškátový oříšek
- pepř
- 400 g mrkve
- 2 cibule
- 200 g sušených fíků
- 2 konzervy loupaných rajčat (425 ml)
- 1 lžička červené papriky
- trochu cukru na dochucení
Postup Maso na fíkách
Postup přípravy receptu
-
Maso si osušíme, nakrájíme na kostky a zprudka opečeme na másle ze všech stran a přendáme si ho do hrnce.
Zalijeme vínem, přidáme veškeré koření (krom papriky), mrkev a cibule nakrájíme nahrubo, fíky rozčtvrtíme a ještě dáme rajčata i se šťávou, dolijeme asi 100 ml vody a doléváme vždy, když je třeba-můžeme dolévat i vínem.
Všechno dusíme 2 hodiny a ke konci dochutíme solí, cukrem a červenou paprikou.