Maso na fíkách

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

600 g hovězího zadního
3 lžíce másla
200 ml červeného vína
koriandr
skořice
hřebíček
kardamom
nastrouhaný muškátový oříšek
pepř
400 g mrkve
2 cibule
200 g sušených fíků
2 konzervy loupaných rajčat (425 ml)
1 lžička červené papriky
trochu cukru na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Maso si osušíme, nakrájíme na kostky a zprudka opečeme na másle ze všech stran a přendáme si ho do hrnce.

  2. Zalijeme vínem, přidáme veškeré koření (krom papriky), mrkev a cibule nakrájíme nahrubo, fíky rozčtvrtíme a ještě dáme rajčata i se šťávou, dolijeme asi 100 ml vody a doléváme vždy, když je třeba-můžeme dolévat i vínem.

  3. Všechno dusíme 2 hodiny a ke konci dochutíme solí, cukrem a červenou paprikou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!