Marinovaná krkovice s brambory na šlehačce
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 plátky krkovice
- 3 stroužky česneku
- 1 čili paprička nebo feferonka
- 1 lžička hořčice
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička koření Krkovička s česnekem
- 5-6 kusů brambor i se slupkou
- 150 ml smetany ke šlehání
- sůl
Postup Marinovaná krkovice s brambory na šlehačce
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve uděláme marinádu z hořčice, česneku, čili papričky, sladké papriky a koření Krkovička s česnekem.
Krkovice naklepeme a velmi opatrně nasolíme, koření obsahuje sůl. Plátky potřeme marinádou a vložíme do pekáčku. Mezitím předehříváme troubu na 200 stupňů.
Brambory i se slupkou pořádně omyjeme a nakrájíme je na plátky, které rozložíme rovnoměrně na maso a také je malinko osolíme.
Celý pekáček pak zalijeme šlehačkou a uzavřeme alobalem.
Pečeme na 200 stupňů cca 55 minut, sledujeme a sem tam alobal mírně odkryjeme, abychom viděli, jak to v pekáčku vypadá. Pokud jsou brambory měkké a smetana téměř vypečená, alobal odkryjeme a ještě asi 10 minut pečeme na barvu.