Marinovaná krkovice s brambory na šlehačce

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 plátky krkovice
3 stroužky česneku
1 čili paprička nebo feferonka
1 lžička hořčice
1 lžička sladké papriky
1 lžička koření Krkovička s česnekem
5-6 kusů brambor i se slupkou
150 ml smetany ke šlehání
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve uděláme marinádu z hořčice, česneku, čili papričky, sladké papriky a koření Krkovička s česnekem.

  2. Krkovice naklepeme a velmi opatrně nasolíme, koření obsahuje sůl. Plátky potřeme marinádou a vložíme do pekáčku. Mezitím předehříváme troubu na 200 stupňů.

  3. Brambory i se slupkou pořádně omyjeme a nakrájíme je na plátky, které rozložíme rovnoměrně na maso a také je malinko osolíme.

  4. Celý pekáček pak zalijeme šlehačkou a uzavřeme alobalem.

  5. Pečeme na 200 stupňů cca 55 minut, sledujeme a sem tam alobal mírně odkryjeme, abychom viděli, jak to v pekáčku vypadá. Pokud jsou brambory měkké a smetana téměř vypečená, alobal odkryjeme a ještě asi 10 minut pečeme na barvu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!