Marináda nejen na zvěřinu dle myslivce

Recepty, Ostatní

Suroviny

Ingredience jsou pro cca 1 kg zvěřiny (lze na jakoukoli):
1. den - necelý 1 l mléka (lze i podmáslí či kefír) - aby maso bylo ponořené
Vlastní marináda:
0,40 l vinného octa (lze nahradit jakýmkoli běžným)
10 kuliček pepře
6 kuliček nového koření
2 bobkové listy
lžičku tymiánu
6 kuliček jalovce
cca 100 g nakrájené cibule
cca 250 g mrkve, celeru, petržele - pozor, aby té mrkve bylo o něco méně
(250g mrkve, celeru a petržele dohromady, nebo vše má být po 250g??)

Postup přípravy receptu

  1. Maso dám na 1 den do mléka - je šťavnatější a křehčí.

  2. Pak opláchnu a dám do vychladlé marinády, kterou dělám takto: Ocet zředím vodou 1:1 a přidám všechny ingredience, povařím 5 minut a nechám vychladnout.

  3. Ponořím do ní maso a nechám minimálně 1 den, lépe ale 2 - 3 dny.

  4. Pro doplnění: tuto marinádu používám i například na hovězí maso (svíčková), lze i na vepřové.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!