Marináda nejen na zvěřinu dle myslivce
Recepty, OstatníSuroviny
- Ingredience jsou pro cca 1 kg zvěřiny (lze na jakoukoli):
- 1. den - necelý 1 l mléka (lze i podmáslí či kefír) - aby maso bylo ponořené
- Vlastní marináda:
- 0,40 l vinného octa (lze nahradit jakýmkoli běžným)
- 10 kuliček pepře
- 6 kuliček nového koření
- 2 bobkové listy
- lžičku tymiánu
- 6 kuliček jalovce
- cca 100 g nakrájené cibule
- cca 250 g mrkve, celeru, petržele - pozor, aby té mrkve bylo o něco méně
- (250g mrkve, celeru a petržele dohromady, nebo vše má být po 250g??)
Postup Marináda nejen na zvěřinu dle myslivce
Postup přípravy receptu
-
Maso dám na 1 den do mléka - je šťavnatější a křehčí.
Pak opláchnu a dám do vychladlé marinády, kterou dělám takto: Ocet zředím vodou 1:1 a přidám všechny ingredience, povařím 5 minut a nechám vychladnout.
Ponořím do ní maso a nechám minimálně 1 den, lépe ale 2 - 3 dny.
Pro doplnění: tuto marinádu používám i například na hovězí maso (svíčková), lze i na vepřové.