Margot řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- 3 vejce
- 150 g cukru krupice
- 1 dcl oleje
- 300 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- necelý 1 hrnek mléka
- uvařený čokoládový pudink (1/2 l mléka)
- 1/2 l mléka
- 2 zakysané smetany
- 2 vanilkové cukry
- 1 margot čokoláda
Postup Margot řezy
Postup přípravy receptu
-
V míse ušleháme žloutky s cukrem, zašleháme postupně olej, dále zašleháváme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a dle potřeby ředíme mlékem. Nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a na povrch těsta nalijeme teplý pudink (hezky zvysoka, aby protekl těstem) a pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 C.
Ještě na teplou buchtu natřeme zakysané smetany oslazené vanilkovým cukrem a posypeme nahrubo strouhanou čokoládou Margot.
Řezy dáme pořádně vychladit do lednice. Nejlépe chutnají druhý den.