Margot řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 vejce
150 g cukru krupice
1 dcl oleje
300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
necelý 1 hrnek mléka
uvařený čokoládový pudink (1/2 l mléka)
1/2 l mléka
2 zakysané smetany
2 vanilkové cukry
1 margot čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. V míse ušleháme žloutky s cukrem, zašleháme postupně olej, dále zašleháváme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a dle potřeby ředíme mlékem. Nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků.

  2. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a na povrch těsta nalijeme teplý pudink (hezky zvysoka, aby protekl těstem) a pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 C.

  3. Ještě na teplou buchtu natřeme zakysané smetany oslazené vanilkovým cukrem a posypeme nahrubo strouhanou čokoládou Margot.

  4. Řezy dáme pořádně vychladit do lednice. Nejlépe chutnají druhý den.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!