Marcipánové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

150 g másla
150 g mletých lískových oříšků
150 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
2 žloutky
1 lžice mléka
špetka skořice
500 g marcipánu
5 lžic marmelády jakékoliv
80 g kokosového tuku nebo jiného na polevu
80 g mléčné čokolády
100 g hořké čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo, žloutky, cukr, skořici a mléko vyšleháme do pěny.

  2. Mouku s oříškama dáme na vál, přidáme směs a zpracujeme. Necháme 30 minut odpočinout. Plech vymažeme máslem.

  3. Kouli těsta dáme na plech, pěstí trochu splácneme a vyválíme rovnoměrně po celé ploše.(Já použila kulatou skleničku).

  4. Těsto propícháme vidličkou a dáme péct na 180 st do světlehněda. Necháme vystydnout.

  5. Marmeládu dáme do hrnce a rozpustíme. Hned namažeme na upečené těsto.

  6. Marcipán mezi dvěma foliemi rozválíme na velikost plechu, sundáme jen vrchní folii a marcipán překlopíme z druhé folie na těsto natřené marmeládou. Marcipán dobře drží na folii, tak to jde snadno. Folii stáhneme dolů z marcipánu.

  7. Tuk rozehřejeme s čokoládou ve vodní lázni a necháme trochu vystydnout. Marcipán poté zalijeme polevou a můžeme různě dozdobit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!