Manželova specialita z hovězího masíčka
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 500 g kvalitního hovězího masa
- 1 cibule
- 1 KL Tandoori masala
- 1 KL Koření Medvědí gril
- 1 KL česnekového pepře
- 2 dcl suchého bílého vína
- 190 g zakysaná smetana
- malinový ocet
- sladká sojová omáčka (Indonézská) – dle chuti
- tuk (slunečnicový olej)
Postup Manželova specialita z hovězího masíčka
Postup přípravy receptu
-
Nejprve smícháme koření – 3.- 5.položka a prokapeme olejem.
Maso očistíme, nakrájíme na pláty – já měla 4, naklepeme a nařízneme na okrajích.
Smíchané koření zalijeme 1 dcl vína. Vetřeme do masa po obou stranách a necháme při pokojové teplotě odležet cca 1 hodinu (delší doba nevadí, nedávat do lednice!)
V tlakovém hrnci rozpálíme olej (případně jiný nám milý tuk) a vhodíme na drobno nakrájenou cibuli. Po rozpěnění opečeme zprudka pláty masa po obou stranách, podlijeme zbytkem vína a tlakáč uzavřeme. Po 40 minutách je maso perfektní.
Otevřeme tlakáč, maso vyndáme, a dáme se do ochucování: V hrnku smícháme smetanu s octem – dle chuti, ale necháme ji kyselejší a smícháme asi s 2 lžícemi hladké mouky.
Promícháme ve výpeku, provaříme cca 15 minut. Pak dle chuti přidáme sojovku – sladkou ale ne hlavně moc slanou, proto vyhovuje Indonézská.
Vypneme plotýnky a dáme prohřát zpět masíčko, necháme ještě 5 minut propojit chutě. Příloha: Rýže, ale půjdou i těstoviny