Manželova specialita z hovězího masíčka

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g kvalitního hovězího masa
1 cibule
1 KL Tandoori masala
1 KL Koření Medvědí gril
1 KL česnekového pepře
2 dcl suchého bílého vína
190 g zakysaná smetana
malinový ocet
sladká sojová omáčka (Indonézská) – dle chuti
tuk (slunečnicový olej)

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve smícháme koření – 3.- 5.položka a prokapeme olejem.

  2. Maso očistíme, nakrájíme na pláty – já měla 4, naklepeme a nařízneme na okrajích.

  3. Smíchané koření zalijeme 1 dcl vína. Vetřeme do masa po obou stranách a necháme při pokojové teplotě odležet cca 1 hodinu (delší doba nevadí, nedávat do lednice!)

  4. V tlakovém hrnci rozpálíme olej (případně jiný nám milý tuk) a vhodíme na drobno nakrájenou cibuli. Po rozpěnění opečeme zprudka pláty masa po obou stranách, podlijeme zbytkem vína a tlakáč uzavřeme. Po 40 minutách je maso perfektní.

  5. Otevřeme tlakáč, maso vyndáme, a dáme se do ochucování: V hrnku smícháme smetanu s octem – dle chuti, ale necháme ji kyselejší a smícháme asi s 2 lžícemi hladké mouky.

  6. Promícháme ve výpeku, provaříme cca 15 minut. Pak dle chuti přidáme sojovku – sladkou ale ne hlavně moc slanou, proto vyhovuje Indonézská.

  7. Vypneme plotýnky a dáme prohřát zpět masíčko, necháme ještě 5 minut propojit chutě. Příloha: Rýže, ale půjdou i těstoviny


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!