Malinovo-čokoládové muffiny bez lepku, mléka a vajec
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 400 g bezlepkové mouky (namíchala jsem 200 g Procelia univerzální a 200 g Jizerka)
- 1 prášek do pečiva
- 1/4 lžičky xanthanu
- 100 g cukru
- 2 lžíce malinové marmelády
- 30 g hořké bezmléčné čokolády
- 3 lžíce oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- 400 ml vody
Postup Malinovo-čokoládové muffiny bez lepku, mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
Všechny sypké suroviny odměříme do mísy a důkladně je promícháme.
Poté přidáme tekuté suroviny a vymícháme středně řídké těsto. Pracujeme rychle, aby těsto nezgumovatělo“.
Těstem naplníme formičky na muffiny.
Pečeme při 160 °C asi 35 min (zkoušíme špejlí).
Po upečení vyndáme z trouby a necháme krátce vychladnout, poté vyndáme z formiček, aby se muffinky nezapařily.