Malinové muffiny z toastového chleba

Recepty, Moučníky

Suroviny

7 plátků toastového chleba
3 vejce
2 dl mléka
50 g měkkého másla
4 lžíce cukru moučky
4 lžíce pevných malin
trochu citronové šťávy
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání formiček

Postup přípravy receptu

  1. Z chleba odkrojíme kůrky, nakrájíme ho na kousky a pokropíme mlékem. Změklé máslo utřeme s cukrem a postupně přidáváme 2 žloutky a 1 celé vejce, až vznikne krásně žlutá pěna. Zbylé 2 bílky vyšleháme s citronovou šťávou do hustého sněhu.

  2. Ze zvlhčeného chleba vymačkáme přebytečné mléko a rozmělníme ho. Chlebovou hmotu promícháme se žloutkovou pěnou a po lžících vpravíme sníh.

  3. Těsto rozdělíme do vymazaných a vysypaných formiček na muffiny a do středu těsta vmáčkneme vždy 4 malin a muffiny dáme péct do vyhřáté trouby.

  4. Pečeme je na 185°C cca 20-25 minut. Po upečení je necháme prochladnout a vyklopíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!